torstai 30. lokakuuta 2008

Espanja siipirikkona EM-maastoihin


Hallitseva maastojuoksun Euroopan mestari Espanja joutuu lähtemään tämän vuoden kilpailuun Brysseliin vahvasti varamiehisellä joukkueella. Viime vuoden kultajoukkueen kaksi parasta juoksijaa, Chema Martínez (5.) sekä Jesús España (6.), ovat jo hyvissä ajoin ilmoittaneet etteivät aio osallistua tämän vuotiseen kilpailuun. Kaksikosta varsinkin Martínez on syksyllä ollut kuitenkin varsin hyvässä kunnossa; ensin hän voitti Portugalissa Correio do Tejon ja oli viime sunnuntaina neljäs Portsmountissa järjestetyssä Great South Runissa.


Sitä vastoin vuoden 2006 hopeamies ja hallitseva Espanjan mestari, Juan Carlos de la Ossa, ei loukkaantumisen vuoksi voi osallistua Brysselin EM-maastoihin. De la Osalla on ollut ongelmia oikean jalan akillesjänteessä sekä vasemman jalan hermossa ja hän saapuu ensi viikolla leikkaukseen Turkuun, jossa hänet operoi sama kirurgi, joka on jo leikannut aiemmin Haile Gebreselassien sekä lukuisia huipputason ammattilaisjalkapalloilijoita. Ennakkoarvelujen mukaan de la Ossalla on leikkauksen jälkeen edessän kuitenkin pitkä toipilasaika.


Portugal, viime vuoden hopeamaa, ratkaisee tämän vuotisen EM-joukkueensa vasta marraskuun 8. päivänä käytävien Oeirasin maastojen jälkeen. Record


Ei kommentteja: